Courgette

Courgette

Meer info
Black Beauty - Courgette - Organic

Black Beauty - Courgette - Organic

Biologische Black Beauty Courgette is de bekende donkergroene, heerlijk smakende en veelzijdige courgettesoort uit Italië. Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt. Hoe zaai ik courgettes ? De zaden van de courgette zijn groot, ovaal en daarom dan ook eenvoudig te zaaien.  Zaai de courgette zaden vanaf half april binnenshuis voor, of zaai de zaden vanaf eind mei tot eind juni direct buiten in de vollegrond. Zaailingen van de courgette zijn ietwat moeilijker te verspenen vanwege de wortels, zaai daarom gelijk elk zaadje in een apart potje. Druk de courgette zaden op hun zijkant circa 2 cm diep de zaaigrond in. Door de ovale zaden op hun zijkant te zaaien, ontkiemen ze veel makkelijker en is de kans op rotten kleiner. Uitplanten Vanaf halverwege mei (IJsheiligen) mogen de courgette planten buiten uitgeplant worden op een warm en zonnig plekje. Om te zorgen dat de bestuiving optimaal is, plant je meerdere courgette planten bij elkaar. Houd een plantafstand van 100 x 100 cm aan, de planten worden vrij groot. Oogsten Vanaf halverwege juli kun je de eerste courgettes al oogsten. Courgettes groeien snel onder de juiste omstandigheden, controleer bij mooi weer daarom regelmatig voor nieuwe courgettes.  Pluk de courgettes in een vroeg stadium voor de beste smaak, bij de meeste soorten is dit als de courgette zo?n 15cm lang is. Door de courgettes jong en regelmatig te plukken, stimuleer je bovendien de nieuwe vruchtvorming en heeft u meer plezier van de planten.

Meer info
Gele Courgette - Organic

Gele Courgette - Organic

Biologische Gele Courgette Zaden voor heerlijke courgette oftewel zucchini. Gele courgette smaakt ongeveer hetzelfde als de groene courgette, maar voegt een hele andere kleur toe aan je bord. Gele courgettes zijn heerlijk als ze gegrild zijn op de BBQ. Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt. Hoe zaai ik courgettes ? De zaden van de courgette zijn groot, ovaal en daarom dan ook eenvoudig te zaaien.  Zaai de courgette zaden vanaf half april binnenshuis voor, of zaai de zaden vanaf eind mei tot eind juni direct buiten in de vollegrond. Zaailingen van de courgette zijn ietwat moeilijker te verspenen vanwege de wortels, zaai daarom gelijk elk zaadje in een apart potje. Druk de courgette zaden op hun zijkant circa 2 cm diep de zaaigrond in. Door de ovale zaden op hun zijkant te zaaien, ontkiemen ze veel makkelijker en is de kans op rotten kleiner. Uitplanten Vanaf halverwege mei (IJsheiligen) mogen de courgette planten buiten uitgeplant worden op een warm en zonnig plekje. Om te zorgen dat de bestuiving optimaal is, plant je meerdere courgette planten bij elkaar. Houd een plantafstand van 100 x 100 cm aan, de planten worden vrij groot. Oogsten Vanaf halverwege juli kun je de eerste courgettes al oogsten. Courgettes groeien snel onder de juiste omstandigheden, controleer bij mooi weer daarom regelmatig voor nieuwe courgettes.  Pluk de courgettes in een vroeg stadium voor de beste smaak, bij de meeste soorten is dit als de courgette zo?n 15cm lang is. Door de courgettes jong en regelmatig te plukken, stimuleer je bovendien de nieuwe vruchtvorming en heeft u meer plezier van de planten.

Meer info
Partenon F1 - Courgette - Organic

Partenon F1 - Courgette - Organic

Biologische Partenon F1 Courgette Buzzy Organic Zaden Deze biologische zaden van de Courgette Partenon is een F1 hybride ras met mooie glanzende donkergroene courgette of zucchini. De Partenon bloeit overwegend vrouwelijk en heeft daardoor een hoge opbrengst. De vruchten verschijnen rond de hoofdstengel. Oogst de courgette in een jong stadium (15cm), zo kunt u de hele zomer courgettes oogsten en is de smaakt het lekkerst.   Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt. Hoe zaai ik courgettes ? De zaden van de courgette zijn groot, ovaal en daarom dan ook eenvoudig te zaaien.  Zaai de courgette zaden vanaf half april binnenshuis voor, of zaai de zaden vanaf eind mei tot eind juni direct buiten in de vollegrond. Zaailingen van de courgette zijn ietwat moeilijker te verspenen vanwege de wortels, zaai daarom gelijk elk zaadje in een apart potje. Druk de courgette zaden op hun zijkant circa 2 cm diep de zaaigrond in. Door de ovale zaden op hun zijkant te zaaien, ontkiemen ze veel makkelijker en is de kans op rotten kleiner. Uitplanten Vanaf halverwege mei (IJsheiligen) mogen de courgette planten buiten uitgeplant worden op een warm en zonnig plekje. Om te zorgen dat de bestuiving optimaal is, plant je meerdere courgette planten bij elkaar. Houd een plantafstand van 100 x 100 cm aan, de planten worden vrij groot. Oogsten Vanaf halverwege juli kun je de eerste courgettes al oogsten. Courgettes groeien snel onder de juiste omstandigheden, controleer bij mooi weer daarom regelmatig voor nieuwe courgettes.  Pluk de courgettes in een vroeg stadium voor de beste smaak, bij de meeste soorten is dit als de courgette zo?n 15cm lang is. Door de courgettes jong en regelmatig te plukken, stimuleer je bovendien de nieuwe vruchtvorming en heeft u meer plezier van de planten.

Meer info